Založit webové stránky nebo eShop
aktualizováno: 09.06.2017 21:51:41 

Český rybářský svaz‚ místní organizace Litomyšl

Užitečné‚ počasí‚ členství apod.

                                                                                               

                                                                                        

Dnes

27. 11. 2012

Zataženo

7/11°C

5/1°C

Zítra

28. 11. 2012

Zataženo

5/9°C

5/1°C

Více počasí

BlueBoard.cz
                       

 

                         

              

  

                

     

 

 

Jak se stát členem ČRS a jak začít s lovem ryb.

 

Přihláška, Osvědčení o získané kvalifikaci, Žádost o vydání rybářského lístku, Testy apod.

 www. rybsvaz.cz

 

 

 

                 Vychytané stahování okounů - odkaz poslal Sam      

http://www.youtube.com/watch?v=pjTlFwQb7D0

              

 

     

                                            

 

                             

 

                                                                                       

 

                                                                     

 

                                                                                                         

 

                     

                                                                                                 

 

                                                                                                            uzel zvaný " autíčka "

                                                                                                         

 

                                                                 

 

                                                                   

 

                                                                       

       

                                                                       

 

                                                                           

 

                                                         

 

                                                                             

                                                             

 

                                                                                                      

 

                                                                                    

                                                                                   

 

                    

 

 

                          Živočichové celoročně hájeni :

                                    ( dle Rybářského řádu pro rok 2012 )

 

Losos obecný

Střevle potoční

 

Hrouzek Kesslerův                                  

Ouklejka pruhovaná

 

 Cejn perleťový

 Plotice lesklá

 Ostrucha  křivočará

 Sekavec písečný

 

 Sekavčík horský

 

 Piskoř pruhovaný

 

 Ježdík žlutý

 

 Drsek menší

 

 

Drsek větší

 

 

 Vranka obecná

 

 Vranka pruhoploutvá

 

 Mihule potoční a Mihule ukrajinská

 

 

 Rak bahenní

 Rak kamenáč

 Rak říční

 Perlorodka říční

 

 Velevrub malířský

 

 Škeble rybničná

 

             a všechny druhy obojživelníků !!!

 

      Hmotnostní limity úlovků, které lze ocenit odznakem :

 

 

Druh ryby Bronz - kg Stříbro - kg Zlato - kg Ratolest - kg
Amur bílý 10 - 12 12,1 - 15 více než 15 21,31
Bolen dravý 4 - 5 5,1 - 6 více než 6 9,91
Candát obecný

9 - 10

10,1 - 12 více než 12 13,51
Cejn velký 2,5 - 3 3,1 - 4 více než 4 6,.81
Jelec jesen 1,4 - 2 2,1 - 2,5 více než 2,5 3,01
Jelec tloušť 1,6 - 1,9 2 - 2,5 více než 2,5 4,16
Kapr obecný 16 - 18 18,1 - 20 více než 20 29,21
Karas obecný 1,1 - 1,5 1,6 - 1,8 více než 1,8 3,31
Karas stříbřitý 1,2 - 1,6 1,7 - 2 více než 2 3,86
Lín obecný 2,5 - 2,9 3 - 3,4 více než 3,4 4,11
Lipan podhorní 1 - 1,2 1,3 - 1,5 více než 1,5 2,06
Mník jednovousý 1,8 - 2,2 2,3 - 2,8 více než 2,8 3,01
Okoun říční 1 - 1,5 1,6 - 2 více než 2 3,45
Ostroretka stěhovavá 1 - 1,5 1,6 - 1,8 více než 1,8 2,81
Parma obecná 3,5 - 4 4,1 - 5 více než 5 6,25
Perlín ostrobřichý

0,6 - 0,8

0,9 - 1,1 více než 1,1 1,80
Plotice obecná 0,8 - 1,1 1,2 - 1,4 více než 1,4 2,11
Podoustev říční 0,9 - 1,2 1,3 - 1,5 více než 1,5 2,36
Pstruh duhový 3 - 4 4,1 - 5 více než 5 7,06
Pstruh obecný 2,8 - 3,2 3,3 - 3,8 více než 3,8 7,21
Síh severní ( maréna ) 1 - 1,2 1,3 - 2,5 více než 2,5 5,51
Siven aerický 1,3 - 1,6 1,7 - 2 více než 2 2,31
Sumec velký 40 - 50 50,1 - 60 více než 60 93,01
Štika obecná 16 - 18 18,1 - 20 více než 20 27,21
Tolstolobik bílý 13 - 15 15,1 - 18 více než 18 37,01
Tolstolobec pestrý 15 - 18 18,1 - 20 více než 20 37,01
Úhoř říční 2 - 2,6 2,7 - 3 více než 3 4,21 

 

RECEPTY :

 

Hospodářův kyselý kapr aneb matesy z kapra.

 

 Kapra zfiletovat, filet nakrájet na velikost hranolků – silně nasolit – 3 dny nechat v chladu.

 Po třech dnech opláchnout od soli a naložit na 4 dny do marinády.

 Marináda:

½ l octa + 1 l vývaru z 15 dkg kořenové zeleniny, 10 kuliček černého pepře, 10 kuliček nového koření, 6 ks bobkového listu, 4 hřebíčky, malá lžička hořčičného semínka, 2 cibule, nastrouhaná kůra z citronu, 10 tablet cukerinu 2 dkg soli, 8 dkg cukru krystal a vše svařit a nechat vychladnout 

Po 4 dnech maso scedíme a ukládáme do menších sklenic, prokládáme kolečky cibule. V olivovém oleji rozmícháme sardelovou pastu a do každé sklenice dáme 1 lžíci této směsi , dolijeme olejem po okraj. Navrch kousek bobkového listu, kuličku nového koření a 2 kuličky pepře

Supr bašta – dobrou chuť.

 

 

Rybí prsty Slovana ze Zahájí

Na 1 kg rybího masa -  kapr, lín, cejn apod.  :

2 lžičky soli,  lžička pepře, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 vejce,  3 lžičky mleté sladké papriky, 10 dkg strouhanky, kmín , kousek špeku , pár lístků šalvěje,  majoránky nebo bazalky .  Na obalení : 10 dkg hladké mouky, 2 vejce, 15 dkg strouhanky .

Ryby vykucháme a očistíme. Naporcované je vložíme do dostatečně osolené vařící vody a přivedem opět do varu. Pak je odstavíme a necháme pod pokličkou 5 - 10 minut dojít. Maso necháme vychladnout a vybereme pouze větší kosti. S menšími si masový mlýnek poradí. Obrané a pomleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme papriku, jemně nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, kmín,  vejce, strouhanku a na drobno nakrájený špek . Směs důkladně propracujeme a utvoříme z ní menší válečky do kterých vsuneme lístek bylinky. Vzniklé prsty obalíme v trojobalu a na rozpáleném oleji je pozvolna dozlatova usmažíme. Příloha podle chuti . Výtečné i za studena.

 

                                                                          Dobrou chuť přeje  webmaster

TOPlist